Wild Estland.

In dit mooie land leven 700 beren, 700 lynxen, 200 wolven, 12000 elanden en nog veel meer interessante dieren. Maar vooral erg veel trekvogels. Een schitterend land met mooie natuur maar ook interessante oude steden. Ga mee op ontdekking. Dagprogramma:

Dag 1. Aankomst in Tallinn.
We rijden naar onze overnachtingsplek in Lahemaa NP. Tegen de avond gaan we op pad met de gids, horen de kraanvogels, ganzen, en misschien gelijk de eerste avond al een Eland. Dat zou een super begin zijn van deze reis.

Dag 2. Vandaag maken we een lange wandeling in Lahemaa NP, wandeling gaat voor een groot deel langs de mooie kust. Lengte ± 18 km.

Dag 3. Vandaag gaan we totaal iets anders doen. Bog Shoes zijn eigenlijke grote sneeuwschoenen, daar gaan we vandaag mee wandelen in mooi gebied waar je alleen met deze sneeuwschoenen kunt lopen, moerasachtig/veengebied.
Misschien wil iemand zwemmen in 1 van de Bogs(meertje).
In de middag rijden we naar de observatie hut, waar we aan het einde van de middag in zullen verblijven tot de volgende ochtend (stapelbedden en slaapzakken aanwezig).
In dit gebied komen elanden, bruine beren, wasbeerhond en natuurlijk vossen voor. Natuurlijk ook veel verschillende vogels. (specht die alleen in Estland voorkomt)

Dag 4. In de ochtend verlaten we observatie hut en rijden dan naar ons ontbijt locatie.
Daarna rijden we rond in de omgeving van Alutaguse, op zoek naar Korhoen en Aurhaan en ander wild.
We rijden dan naar onze overnachtingsplek dichtbij Matsalu NP, eindelijk even lekker opfrissen en ’s avonds op pad om elanden te spotten.

Dag 5. Vandaag zullen we een aantal uitkijktorens bezoeken om een beeld te krijgen van dit mooi NP en de vele vogels. In de september zie je grote groepen vogels zich in dit gebied verzamelen voor de grote migratie naar warme oorden.
Ook staat er een boottocht op het programma en gaan we iets dieper het Park in. Vanaf de boot kunnen we ook vaak dichterbij zodat iedereen foto’s kan maken.

Dag 6. Vandaag zullen we twee andere plekken bezoeken om vogels te spotten.
Beetje een reserve dag mocht het slecht weer zijn op dag 5 dan kunnen we het programma omdraaien.

Dag 7. In de ochtend vertrekken we naar Tallinn, zodat iedereen een halve dag lekker kan rondlopen in oude binnenstad. Beetje relaxen en overnachting in Tallinn.

Dag 8. Transport naar vliegveld, vertrek vanuit Tallinn. Einde reis.


Groepsgrootte:
Min. 4 personen
Max. 7 personen

Inbegrepen:
lokaal Engels sprekende natuurgids en Nederlandse reisleider.
7 overnachtingen.
7 diner en 7 ontbijt en 7 lunch pakket.
Transport in Estland.
Beren observatie hut.
Boottrip.
BOG shoeing.

Niet inbegrepen:
Vliegticket van/naar Tallinn.
Verzekeringen.
Persoonlijke uitgave.
Persoonlijke uitrusting (o.a. camera/statief) verrekijker.
Onvoorziene uitgave.

Vertrek data:
22 t/m 29 september 2018

Prijs: € 1075,00
Informatie aanvragen

Deze reis boeken


Wolverine Reizen - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook